Fotografen Kristian Bertel: »Jeg så India gjennom kameraet mit«

Bilde av en indisk gutt i Mumbai, India.
Dette bilde viser en indisk gutt bære rundt en stor sekk i den nordlige delen av Mumbai, Maharashtra, India. Antall fattige i India utgjør mer enn 300 millioner og kan for eksempel tjene penger på å samle emballasje.


Mumbai er en by som gjør inntrykk på alle dine sanser, Kristian Bertel fotografert en overveldende smeltedigel av nabolag, religioner, skikker og mattradisjoner i Indias mest befolkede byen. En by sies å ha over 25 millioner mennesker. Han besøkte også andre steder i India, som også er synlig i dette blogginnlegget.

Fotografering av den største slum i Asia
Mumbai har en av Asias største slum som heter Dharavi. Fotografen fikk og tankevekkende innblikk i hva Mumbai livet er som for nesten en million mennesker og han skildret livene til virkelige mennesker som de jobber og strever for å tjene til livets opphold. Dharavi er en av de mest under rapporterte utviklingsområder i landet. I Mumbai, har en betydelig del av klær og gjenvinningsindustrien sin arbeidsstyrke i slummen i Dharavi, som ligger i sentrum av Mumbai. Det er et yrende mini-by i seg selv, med mer enn $ 500 millioner i årlig omsetning. Den har en av de største industri baser for håndtering av lærvarer, keramikk og klær som leveres over hele India, selv på verdensbasis.


Bilde av søppel i Dharavi, India.
Turen gjennom smugene i Dharavi, passerer workshops gjenvinning alt fra aluminium til plast matolje flasker, dykking ned noen smug som var så smal dagslys aldri penetrerer, var et fascinerende møte med en annen verden.


Mumbai, byen av drømmer og tapte håp
Mumbai er faktisk 'byen av drømmer' som det er kjærlig kalt, er en by med sterke kontraster: Forretningsfolk kjøre forbi lettkledde gategutter, barer overse vaklevorne chai boder, og kvinner innpakket i chiffon sarier butikk sammen med college jenter flaun den siste vestlige designerklær. Ja, hvis det er en by som vekker sjelen og branner fantasien som ingen andre, det er Mumbai. "- Jeg har en stor interesse i å fotografere mennesker. Fordi alle mennesker ser annerledes ut, spesielt i Mumbai, der kontrastene er så forskjellige, portretter av mennesker vil trolig være mine mest interessante emner også i årene som kommer velger jeg mine fag basert på mange ting, for eksempel hvis de er kledd i tradisjonelle klær eller hvis en gjenstand har en flott uttrykk eller står i en flott natur", sier fotografen.


Portrett av en indisk mann.
Fotografen spørger sjelden lov til at fotografere de menneskene han møter for at å få mest mulig sannferdig og ekte uttrykk for deres ansikter. Bildet her viser et portrett av en indisk mann i nærheten av Crawford Market i Mumbai, India.


Konfronterende fattigdom i Mumbai, India
Siden fotografen ankommer i India første gang tilbake i 2008, har han blitt trukket til India. Et land hvor han opplevde en side av menneskelig eksistens, at han aldri hadde sett et annet sted. Et land av det ukjente, det India som ingenting kan ganske forberede deg på grunn av sin svært essensen rørte fotografen. "- Jeg så bokstavelig talt folk sover på bakken, og en av de øyeblikkene jeg husker mest var en meget tynn indisk mann innpakket i en plastpose. Han brukte plastposen som et dekke for å holde seg varm på fortauet", forteller fotografen.


Bilde av mange mennesker i India.
Mengden av mennesker er noen ganger veldig solid når du rundt i India, hvor det er mange mennesker i gatene. Bildet her er en av de mange bilder av fotografen.


Bilder og historier fra India av Kristian Bertel
Med historier og svært beskrivende tekster Kristian Bertel viser bilder fra sine reiser til India. "- Gadefotografering er fascinerende. Det handler ikke om kameraet, objektivet eller som perfekt utsikt. Det handler om øyeblikk som gjør meg vri, eller smile eller kanskje en situasjon som beveger meg så mye at jeg bare nødt til å ta den med kameraet mitt. Jeg tror hver fotografi er en slags en allegori. Så snart vi har forstått innholdet i et bilde våre sinn begynner å se for seg et liv før og etter dette avgjørende øyeblikk. Portrettet er spesielt lydhør overfor de imaginære fortellinger vi kan veve rundt et bilde Hvert ansikt er unik. Vi har aldri sett det før, og vi vil aldri se det igjen. Det er denne newness av et portrett som tvinger oss til å konstruere historier. Likevel, gjør vi ofte strekke seg etter det velkjente", forteller fotografen.


Bilde av en kvinne i Aurangabad, Maharashtra, India.
Mange kvinner i India kledd i tradisjonelle sari, en lang plagg som kan kveiles rundt skulderen og kropp. Dette er et bilde av en kvinne i Aurangabad, Maharashtra, India.


Bilder som skildrer livet i India
Kristian Bertel er en humanitær fotograf, alltid på utkikk etter portretter som forteller en historie. Han er trukket til disse enorme byer, som aldri slutt nomatter hvor langt man går, og for å være i stand til å se alle aspekter i en by av millioner. Hans fotografier har blitt vist på nettet som foto essays og dokumentere mange aspekter av dagliglivet spesielt i India.

Flere bilder fra India
Hvis du er interessert i å se flere bilder og bilder fra India, kan du se en av lysbildeserier, som også vises på fotografens hjemmeside.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristian Bertel

Kristian Bertel

35, Nordre Land

Kristian Bertel er en fotograf, som har reist i India. Du kan lese om fotografen og se bildene hans her på bloggen.

Kategorier

Arkiv

hits